גיל המעבר
גיל המעבר הנו תחום מאוד מוזנח בארץ. רוב הנשים אשר יפנו לרופאים בשל גיל המעבר או טרום גיל המעבר יקבלו תשובה סטנדרטית "זה גיל המעבר. תתרגלי!" ובכן, נכון שגיל המעבר לא ניתן למנוע אבל את הסבל שמגיע איתו בהחלט אפשר וצריך למנוע. גיל המעבר מתבטא בתסמינים פיזיים המוכרים לרוב כמו : הזעה, בעיות שינה, ערפול מוחי, בעיות משקל ועוד.
אך גם יש התבטאות נפשית : מצבי רוח, חרדה,דיכאון,סטרס ועוד.
בגיל המעבר יש שינוי הורמונלי בו יש ירידה חדה של הורמון האסטרוגן אשר משבש את כלל הדברים. באי -איזון של הורמון אחד כדומינו גם השאר משתבשים. הורמון הפרוגסטרון שלך יוצא מהשליטה גם מה שמביא איתו המון חוסר נוחות, חוסר נחת ובעיקר סטרס מערכתי ונפשי.
חשוב לווסת את ההורמונים על מנת לתת חיזוק למערכת ולהרגיש יותר טוב. את זה ניתן לבצע דרך התאמה מדויקת של מינרלים וויטמינים אשר מותאמים בדיוק לצרכים שלך ולא לפי דעה או מחקר כללי כלשהו.
אחד הדברים החשובים שצריך לקחת בחשבון זו העובדה שלנשים בניגוד לגברים אין דרך להמשיך לייצר הורמון במחזור של 24 שעות אלא המחזור שונה ומתקיים בכ-30 יום ואין יכולת לייצר יותר ביציות מהקיים. לכן, שינה היא קריטית לנשים כי רק בשינה איכותית יש וויסות הורמונלי תקין ואיכותי אשר משפיע על איכות הבריאות והנפש שלך. לכן, בהתאמה חשוב לדייק עבור שינה רצופה,עמוקה ומתקנת תאים.
רוב הטיפולים אינם לוקחים בחשבון את השוני במינים ואת השינויים ההורמונלים של האישה אך כשזה מגיע לבריאות שלך חייבים לקחת את זה בחשבון!

רוצה לבחון בצורה יסודית,מדעית ומקצועית כיצד לסייע לעצמך בגיל המעבר?